info@wellnesskucko.hu

+3670/362-2976

Masszázs

svédmasszázs wellness

Masszázsainkkal megoldást talál minden problémájára!

Relaxáció, stressz kezelés, közérzetjavítás

Frissítő és relaxációs svédmasszázs

svédmasszázs 2
svédmasszázs 1
svédmasszázs 3
svédmasszázs wellness 2

A svédmasszázs a masszázs egyik – Európában legelterjedtebb – fajtája.

A svédmasszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (olaj) végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják. A vendég jellemzően masszázságyon fekszik. Egy teljes testmasszázs kb. egy órát tart.  A masszázskezelések, közt 24, de inkább 48 óra pihenő időt kell biztosítani, a teljes regeneráció érdekében. Egyidejűleg általában csak valamely terület masszázsára kerül sor, amit részmasszázsnak nevezünk. Ezek közül első helyen a hátmasszázst említjük, mivel az a leggyakoribb. A kb. félórás részmasszázsok akár napi gyakorisággal is adhatók.

svédmasszázs 4

Tapasztalja meg a svédmasszázs regeneráló és frissítő hatását!

 • Stressz oldás, görcsoldás, fájdalomcsillapítás
 • Relaxáció, lazítás, általános közérzetjavítás
 • A bőr, a keringés és a nyirok rendszer állapotának javítása
 • Krónikus fáradság ellen, a fizikai teljesítőképesség fokozása az izmok állapotának javítása révén
 • Reumatológiai megbetegedések kezelése (Scheuermann – kór, Bechterew – kór) mozgásbeszűkülések kezelése
 • Betegségek, állapotromlás megelőzése

Hatékony segítséget nyújt, a hát, a nyak és vállöv, a derék, a végtagok mozgásbeszűkülésének kezelésében.

Gerincregeneráló és tartásjavító masszázs

gerinc masszázs

Ha a gerincoszlop különböző okokból kifolyólag, nem természetes helyzetében áll, az idegek nyomódása miatt blokkok alakulnak ki a szervezetben, ami rontja a különböző szervek vérellátását, a szervek anyagcseréjét.

Ez helytelen testtartást eredményezhet, mely krónikus hát- illetve fejfájás mellett esztétikailag kedvezőtlen elváltozásokat is okozhat. A gerincregeneráló masszázs oldja az izom és ízületi feszültségeket, ellazítja és nyújtja a gerinc melletti izmokat, ezáltal hozzájárul a gerinc állapotának javításához valamint a gerincproblémák megelőzéséhez.

Tartásjavító és fájdalomcsillapító hatású

Nyirok- és mikro keringést javító masszázs

nyirok masszázs

Az elégtelen nyirokkeringésnek egyaránt lehetnek egészségügyi és esztétikai következményei. A tünetek eleinte ártalmatlanok, aztán

 • duzzadni kezd a boka
 • a láb megvastagszik
 • fáradttá, nehézzé válik
 • feszítő fájdalom jelentkezik.

A pangó keringés súlyosbodó lábfájáshoz, korlátozott mozgáshoz, lábszárfekélyhez, trombózishoz, akár tüdőembóliához vezethet. A méreganyagok felhalmozódása az oka a szervezet elsavasodásának, ami a legtöbb súlyos betegséget okozza. Ez vezet továbbá a nők többségét érintő narancsbőr problémákhoz.

A nyirokkeringés elégtelen működéséből adódó, vizesedés, ödéma, nyirokpangás kezelésére szolgáló masszázs terápia. Alkalmazásával beindítható a szervezet öngyógyító folyamata, nagymértékben javul a mikrokeringés , ezáltal a testünk az öntisztító folyamatait is hatékonyabban képes elvégezni. A sejtanyagcsere felgyülemlett salakanyagainak az eltávolításával jelentős életminőség javulás tapasztalható.

svédmasszázs wellness 2

A nyirokrendszerről

Az emberi szervezet létének alapvető feltétele a vérkeringés és a nyirokkeringés megfelelő működése. A nyirokrendszer tisztító, szűrő funkciót lát el, nagyon fontos szerepet játszik a kórokozók elleni küzdelemben, az immunrendszer működésében. A mozgáshiányos életmód, a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozás és egyéb a szervezetet terhelő tényezők együttesen a vénás és nyirokkeringési rendszerek működésének gyengüléséhez vezethetnek.

Fascia - Triggerpont terápia

trigger pontok

A KEZELÉSEK HATÁSAI

 • hatékonyan megszüntethetőek a mozgásszervi panaszok
 • segít az anyagcsere-folyamatok és a regeneráció felgyorsulásában
 • fokozza a keringést, így a fájdalomérzet csökkenhet
 • csökkenti a sejtek közötti folyadék mennyiségét, így az ödéma könnyebben felszívódik
 • javítja a bőr rugalmasságát
 • csökkenti a fáradtságérzetet
 • javítja az izom teljesítőképességét
 • pozitív hatással van a központi idegrendszerre
 • elősegíti a szervezet megfelelő működését
 1. Az egyén egy teljes, meg nem osztható szervezet, amelyben minden összeköttetésben és kapcsolatban áll egymással. /például: egy megrándult bokájú beteg kíméli a sérült lábát, ezért csípőjében és a háta alsó részén megfeszíti az izmait. A hát izmaiban így megbomlik az egyensúly /kiegyensúlyozatlanság/ keletkezik/, amely befolyásolhatja a nyakizmokat és fejfájást okozhat. A nyakizmok kezelése önmagában nem fogja tehát megoldani a problémát.
 2. A megrövidült izomszövet további fájdalmakat generál testünk minden részén.
 3. A test lágyszövetei válaszolnak az érintésre. A testünket behálózó fascia rendkívül rugalmas és elasztikus eleme a kötőszövetnek. Átöleli, becsomagolja a szerveket, formát képez, védelmet biztosít, tartást ad az idegek, erek, nyirok utak számára.

A trigger pont pontosabb elnevezése a myofascialis trigger pont, mely létrejöhet bármely izomban és/vagy a fasciában is. Ez a kis csomócska sok fájdalom forrása lehet.

Egy kis fogalom magyarázat

trigger pontok 2

A fascia: egy hálószerű kötőszövet, mely különböző testszöveteket, struktúrákat kapcsol össze a szervezetben, behálózva azt.

A myofascia: az izom (myo-) és az őt körülvevő kötőszövet, azaz fascia együttese.

Amikor a trigger pont kialakul és aktívvá válik, elindít egy folyamatot a mozgatórendszerben, melynek eredményeképpen megjelenik a mozgásszervi fájdalom. Sokféleképpen és sok helyen megjelenhet a panasz, és akár addig fajulhat a tünetlánc, hogy a mozgásunkat korlátozza (az ízületi mozgáspálya beszűkülhet). A tünetek gyakran komolyabb betegségre, diszfunkciókra engednek következtetni, mint például a porckorongsérv.

trigger pontok 3

Mitől alakul ki?

Kialakulásuknak természetesen mindig nyomós oka van. Elég sok minden előidézheti, például stressz, erőfeszítés, baleset, nagyobb igénybevétel, mozgáshiány vagy ezek kombinációja. A trigger pont mindaddig fennmarad, esetleg újra és újra visszatér – a myofasciális terápia ellenére is – amíg a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

Kezelése nem egyszerű feladat, mivel a cél nem egyszerűen a fájdalom és feszülés oldása, hanem a fájdalomkör megszakítása. A triggerpont masszázs önmagában jó az akut fájdalom mérséklésére. Azonban a probléma forrását kell felkutatnunk ahhoz, hogy ne térjen vissza ugyanaz a panasz.

Fontos tudni, hogy a myofascialis rendszerben bekövetkező változásokat nem kizárólag a mozgás vagy a nem mozgás generálja, sok más tényező is hat rá.

A trigger pontok kialakulásának lehetséges okai:

 • túlerőltetés (lehet túledzés, de akár munka közbeni vagy otthoni túlerőltetés),
 • ismétlődő terhelés (amiket napi szinten végzünk, rossz mozdulat-szokások),
 • sérülés (baleset, törés, műtét),
 • túlnyújtás (reflexes védekező mechanizmust vált ki a szervezetben),
 • hideghatás (légkondicionáló),
 • mozgáshiány,
 • metabolikus (anyagcsere) probléma,
 • kiegyensúlyozatlan táplálkozás,
 • dehidratáció.
trigger pontok 4

A trigger pont kezelése

A terápia tehát a tünetek, azaz fájdalmas terület kezeléséből és a kiváltó ok megszüntetéséből épül fel.

A trigger pont terápia során konkrétan a feszes, fájdalmas izmot kezeljük, a fájdalmas csomót oldjuk és az izom normál tónusát állítjuk helyre. Ehhez speciális nyújtásokat, nyomást és egyéb manuális fogásokat alkalmazunk. A kezelés igen fájdalmas lehet. Kiegészítésként olykor kinesio tape-t is használunk.

Talp reflexzóna masszázs az egészségéért
talpmasszázs

A talpon lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés) a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést, keringés javító és oxigén ellátást növelő hatása van. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti testi, lelki egészségének megőrzését, öngyógyító erőit aktivizálva.

A talpmasszázs közben egy-egy pont határozott ingerlésével, testünk más-más részén váltunk ki automatikus ingert. A talpunkon lévő reflexzónákon keresztül tudjuk a legnagyobb hatást kifejteni testünkre

talpmasszázs 2

Hogyan gyógyít a talpmasszázs?

Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, az érintett pont a talpon különösen érzékennyé válik a nyomásra, szín elváltozás, kristályos lerakodás alakulhat ki.

 • A talpmasszázs során a terapeuta a reflexpontokon (talpmasszázs pontokon, zónákon) a szerveknek, testrészeknek megfelelő területeken dolgozva fejt ki gyógyító, regeneráló hatást.
 • A reflexpontok masszírozásával növeli az adott ponthoz tartozó szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét.
 • Valójában egyfajta oda-vissza hatás történik: Ha valamelyik szervén, testrészén valamilyen elváltozás alakul ki, vagy betegség keletkezik, akkor ez a talpon lévő zónában is megjelenik. Ugyanígy a masszázs révén a szervben, testrészben is megoldódik a probléma, amikor a zónából sikerül kimasszírozni.
 • A talpmasszázs öngyógyító, regeneráló hatását az idegrendszer, a keringés, az ember biokémiai, bioenergetikai rendszereinek a segítségével éri el. Külső anyagot nem juttat a szervezetbe a terápiát végző személy. Ezért kijelenthetjük, hogy a talp reflexzóna masszázs egy természetes, szelíd, úgynevezett alternatív gyógymód. Emellett rendkívül kellemes és személyre szabott mind a kifejtett erő, mind a masszázstechnika tekintetében.
talpmasszázs 3

Mire jó a talpmasszázs?

A talpmasszázs különösen hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, mint öngyógyító módszer. A masszázs a megrekedt energiáit ismét optimális áramlásba hozza. Fokozza szervezete védekező erejét.

 • Főként anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél, emésztőrendszeri problémáknál, magas vérnyomás betegség és csökkent hormontermelés helyreállításánál születtek eddig kimagasló sikerek.
 • Pajzsmirigy problémák esetén sokszorosan kipróbált módszer, tartós eredményekkel.
 • Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is.
 • Kedvezően befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat, vagy éppen az immunrendszert érintő elváltozásokat is.
 • Kellemes segítség idegesség, izgatottság esetén vagy a fokozottan stresszes helyzetekben.
 • Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését.
 • Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést.
 • Fokozza a méregtelenítést, ezzel segítve a salakanyagok eltávolítását.
 • Oldja az izmok feszültségét.
 • Csillapítja a fájdalmat, és csökkenti a gyulladást.
Fogyasztó és narancsbőr (anti-cellulit) elleni masszázsok
cellulit kezelés

Az eljárások melyek alább vannak részletezve, külön-külön is hatékonyak a narancsbőr és a súlyfelesleg elleni kezelések területén. Ezeket ötvözve azonban egy kúra alatt valóban hatékony, átlagban két konfekció méretnek megfelelő, maradandó testsúlyvesztést lehet elérni.

A masszázsok tartósabb fogyást és a cellulit maradandóbb csökkenését, nem súlyos, esetben a narancsbőr teljes regenerálódását eredményezik. Ellenben pár ma divatos terápiával „mi nem vizet hajtunk ki a szervezetből”, ami nagyon látványos akár egy óra múlva de, fél nap elteltével az eredeti állapot köszön vissza. A kezelés lokális jellege révén szabályozható hogy mely testrészen szeretnénk intenzívebb hatást elérni.

cellulit kezelés 1

MI AZ A CELLULIT?

A cellulit egy gyakori bőrbetegség, amely elsősorban nőknél fordul elő, és a bőr apró foltjait gödröcskés megjelenésűvé teszi. Legtöbbször a cellulit a combon vagy a fenéken található. Ártalmatlan, és alapvetően csak egy bizonyos kozmetikai egészségügyi állapot.

narancsbőr

MI OKOZZA A NARANCSBŐRT?

A narancsbőrrel kapcsolatos leggyakoribb tévhit, hogy azt a túlzott bőr alatti zsír okozza. A cellulit a bőr alatti szövetben keletkezik, azon a területen, ahol a nyirokerek végződései találhatók. Ha nincs elegendő vízelvezető keringés, a víz felhalmozódik ebben a sejtközi térben, és ez a folyamat befolyásolja a bőr alatti zsír eloszlását.
Amikor a zsírsejtek felhalmozódnak, természetes módon nyomást kezdenek gyakorolni a bőrre. Következésképpen úgy tűnik, hogy “megfeszítik a zsinórokat”, amelyek a bőrt az izomhoz kötik, és a végeredmény maga a kozmetikai jelenség – a cellulit.

A masszázsok hatásmechanizmusai
nyirokmasszázs

Nyirok irányú masszázs

A nyirokrendszer működését serkenti, amely a zsírsejtek tartalmát, zsírsavakat és salakanyagokat egy komplex lebontási folyamat során, a nyirok rendszeren, vérkeringésen és a  kiválasztó rendszeren keresztül üríti a szervezetből.

test tekercselés

Testtekercselés

Fokozódik a nyirokrendszer működése, feszesedik a bőr, a zsír-szövetek anyagcseréje és a hatóanyagok felszívódása is intenzívebbé válik.

mélyszöveti masszázs

Ütőterápia, vibrációs mélyszöveti masszázs, maderoterápiás eszközök

Ezek a folyamatok és eszközök, a masszírozott területek azonnali jobb keringését eredményezik, aminek következtében a szervezeted hatékonyabban bontja le a bőr alatti zsírsejteket, amelyek nem halmozódnak fel feleslegesen egy helyen. Mivel a narancsbőr megjelenését elsősorban a bőr alatti zsírsejtek okozzák, amelyek nyomják a bőrt, a bőr alatti zsír hatékonyabb eloszlása csökkenti a bőrre nehezedő nyomást – és így megszünteti a narancsbőr megjelenését.

folyadék bevitel

Tea, folyadék bevitel

Fontos kellékei a zsírbontó és salaktalanító teák a programnak, amelyek belülről támogatják, segítik a folyamatot. Szigorúan gyógynövényekből, cukor, méz és édesítő szerek mellőzésével készült teák fogyasztása javasolt, és az egész kezelés ideje alatt ajánlott fogyasztani.
Ezen felül a folyadékfogyasztás növelése elengedhetetlen, mert a nyirokrendszernek nagy szerepe van a nem kívánatos anyagok szállításában, mielőbbi távozásában, amely megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével lehetséges és gyorsítható.

fogyás

A fogyás ellen nem léteznek csodaszerek

Az elhízás illetve a cellulitisz  korunk, alkati adottságaink, és életvitelünk eredménye. Kivételt képeznek a speciális egészségügyi problémákból adódó esetek. Életkorunkon és alkatunkon nem tudunk változtatni, azonban életvitelünkön igen. Mindenki úgy tekintsen az eljárásokra, mint egy kiegészítő kezelésre, amely meghatványozza az erőfeszítéseinket.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy a vibrációs mélymasszázs és a maderoterápiás eszközökkel végzett kezelés, nem sorolható a kellemes masszázs kategóriájába. Egy igen intenzív irányított fizikai behatás, amely saját rendszerének köszönhetően mobilizálja a zsírsejtek tartalmat és stimulálja a szervezetet annak lebontására. Ezeket szemelőt tartva nagyon LÁTVÁNYOS és TARTÓS eredményeket érhetünk el pár hónap alatt.

Abban az esetben ajánlom a kúrát, amennyiben hajlandóak vagyunk saját magunkért bizonyos kompromisszumokra, és következetesen mindvégig betartjuk azokat a személyre szabott szabályokat, amelyek nélkül nem érhetünk el eredményt.

Ön milyen egészségügyi problémától szenved?
Oldjuk meg közösen, foglaljon időpontot!

Kezelés foglaló

Név(Kötelező)
Cím(Kötelező)
Email(Kötelező)

2024 Április

Hét Kedd Sze Csü Pén Szo Vas
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2024 Április 15.

2024 Április 16.

2024 Április 17.

2024 Április 18.

2024 Április 19.

2024 Április 20.

2024 Április 22.

2024 Április 23.

2024 Április 24.

2024 Április 25.

2024 Április 26.

2024 Április 27.

0,00 Ft
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.