info@wellnesskucko.hu

+3670/362-2976

Ételallergia

Allergia, allergiás reakciók.

Allergiás reakciók következnek be , ha az immunrendszer a környezetben található idegen (esetenként káros) anyaggal, anyagokkal szemben aktivizálódik. A reakciót kiváltó anyagokat allergéneknek nevezzük. Allergia esetén az immunrendszer egy bizonyos allergént veszélyesként  azonosít és antitesteket képez, hogy harcolni tudjon ellene . Legtöbb esetben gyulladásos válaszreakció (pl bőrőn , orrmelléküregben , légutakban , emésztő rendszerben) tapasztalható. Allergia súlyossága a kismértékű irritációtól az anafilaxiáig terjedhet. Leggyakoribb allergénekként a levegőben lebegő, szálló részecskék, kémiai anyagok, állati méreganyagok tekinthetők . Leghatásosabb allergia ellenes illóolajoknak a borsmenta , a citrom és a levendula tekinthetők . De hasonló hatásúak a bazsalikom, a rozmaring, és a csipkés facélia is.

Cseppentsen 1 tk organikus mézre 1 csepp esszenciális borsmentaolajat,1 csepp esszenciális citromolajat és 1 csepp esszenciális levendulaolajat. Allergiás időszakban lehetőségek szerint,de 3 óránként ajánlott a fogyasztása .


Szerző:

Böndi Szabolcs

Kategória:

Cimkék: