info@wellnesskucko.hu

+3670/362-2976

Banánkenyér.

Gyömbéres – fűszeres banánkenyér .

A szép és jó időjárás ellenére , már az ősz közepén járunk . A nappalok folyamatosan rövidülnek , egyre nagyobb teret nyer az sötétebb időszak. Biztosan jólesik mindenkinek ilyenkor bevackoli, egy jó meleg zugba , egy finom mentás forrócsokival ,töltődni és megnyugodni a napi feszített tempó után .Ehhez szeretnék még egy finom receptet közreadni ,egy kis ” édes ” bűnözéshez . A következők szükségesek hozzá :

  • 8-10 db nagyobb datolya ,mosva és kimagozva
  • 1 ek juharszirup
  • 1 bögre kókusz vagy mandulaliszt
  • 1/2 tk tisztasó
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 6 közepes tojás
  • 1/2 tk vanília kivonat
  • 1/2 bögre kókuszolaj melegítve
  • 1/2 bögre érett banán pépesítve
  • 1/2 bögre finomra aprított dió
  • 1/2 bögre durvára tört pekándió
  • 1 csepp esszenciális gyömbérolaj
  • 1 csepp esszenciális fahéjolaj

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Tegye a datolyát és a juharszirupot konyhai robotgépbe és dolgozza össze. Egy nagy keverőtálban keverje hozzá a többi hozzávalót . Öntse a keveréket egy kenyérsütő formába és 30 -40 perc alatt süsse aranybarnára . Még nagyobb kulináris élményt nyújt, ha különleges mázzal berácsozod , végig csurgatod a tetejét .

Cukormáz , egy picit máshogy :

  • 25 dkg átszitált porcukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek víz (hogy ne legyen túl savanyú)
  • ízlés szerint megbolondítható 1 -2 csepp esszenciális citrom , vadnarancs vagy levendulaolajjal .

A végeredmény felülmúlhatatlanul finom . Jó étvágyat hozzá mindenkinek !

A receptben felhasznált illóolajok beszerezhetők a www.mydoterra.com/atomjenillata weboldalról kedvezményesen .


Szerző:

Böndi Szabolcs