info@wellnesskucko.hu

+3670/362-2976

Sütőtökös kenyér

Kenyerek

“Vége van a nyárnak,hűvös szelek járnak.”Hamarosan elérkezik a sütőtök szezon.Elkészítésének gyakotlatilag csak a fantáziánk szab határt,levesnek,köretnek,főételnek és desszertnek egyaránt felhasználhatjuk.Fajtáit tekintve is nagyon széles a választási lehetőségünk.Kanadai,kisdobosi,nagydobosi,orange,kevésbé ismert hazánkban a “Hokkaidó” vagy japán sütőtök,valamint a Halloween tök,amit ugyan főképpen töklámpások készítésére használunk,de étkezésre ez a fajta is alkalmas.Kellően zsenge,fiatal halloweent választva,megfelelő fűszerezéssel kellemes sütőtökös élményben lehet részünk.Most egy sütőtökös kenyér receptjét szeretném megosztani.

Sütőtökös kenyér:

  • 3 1/2 bögre finomliszt
  • 1 tk só(lehetőleg tiszta sót használjunk,a megfelelő Na tartalom miatt)
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 2 3/4 bögre cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 bögre kókuszolaj
  • 1/2 bögre sótlan,puha vaj
  • 450 ml sütőtökpüré
  • 4 nagyobb tojás
  • 1/3 bögre víz
  • 1 bögre görög joghurt(natur)
  • 2 csepp esszenciális fahéjolaj
  • 1 csepp esszenciális szegfűszegolaj
  • 1/8 tk szerecsendió
  • 1 csepp esszenciális gyömbérolaj
  • 4 csepp esszenciális citromolaj

Melegítse elő a sütőt 160 C°-ra,fújja be a tálkát tapadásgátló spray-vel.Egy tálban keverje össze a lisztet,szódabikarbónát,sütőport,cukrot és a sót,tegye félre.Egy másik tálban keverje össze a kókuszolajat,sütőtökpürét,vajat,vizet,joghurtot,tojást és az esszenciálisolajokat.Mixelje össze alacsony fokozaton és keverje hozzá a száraz hozzávalókat fokozatosan.Győződjöm meg a tökéletes homogén állagról,tegye a sötőedénybe és süsse 45-50 percig.Végezzen tűpróbát.

Jó étvágyat hozzá!


Szerző:

Böndi Szabolcs

Kategória:

Cimkék: