Sajnos vége a nyárnak,hűvösebb,zordabb idők közelegnek,de ez nem jelenti,hogy feledésbe mennének a nyár ízei,a friss,üde,ropogós saláták.
Ebben szeretnék segíteni egy kellemes ,házilag is egyszerűen elkészíthető, salátaöntet recepttel.A hozzávalók a következők :
- 1 db uborka,feldarabolva mag nélkül
- 1 ek olivaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 4 ek natúr görög joghurt vagy crem frech (esetleg zsírszegény tejföl)
- 1/4 tk fokhagymapor
- só,feketebors ízlés szerint(opcionálisan helyettesíthető fekete vagy rózsabors olajjal)
- 2 csepp esszenciális kaporolaj
Turmixolja az összetevőket,ízlés szerint plusz fűszerek hozzáadhatók(pl : kakukkfűolaj,bazsalikomolaj,majoránnaolaj,oregánó vagy rozmaringolaj,citromolaj , aki szereti a rafináltan olaszos,mediterrán ízeket).Ha krémesebb,sűrűbb öntetet szeretne,plusz crem frech , tejföl vagy joghurt hozzáadásával sűrűbbé teheti.
Bármilyen friss salátához felhasználható.
A receptben szereplő olajok a www.mydoterra.com/atomjenillata weboldalon bezserezhetők kedvezményes áron.