- 1 bögre aszalt vörös áfonya
- ½ bögre szőlő, alma vagy narancslé
- 1 bögre bogyós befőtt
- 1 Granny Smith alma felszeletelve
- 4 csepp esszenciális narancsolaj kétfelé osztva
- 3 csepp esszenciális fahéjolaj kétfelé osztva
- 3 tojás
- ¾ bögre tej
- ½ bögre olvasztott vaj
- ½ tk. vanília kivonat
- 1/8 tk. szerecsendió
- 1 csepp esszenciális szegfűszegolaj
- 1 csepp esszenciális gyömbérolaj
- 2 csepp esszenciális fahéjolaj
- 2 csepp esszenciális vadnarancsolaj
- 8 nagy vagy 12 normál szelet kenyér
Kisméretű rozsdamentes lábosban keverje össze az áfonyát, a gyümölcslevet és az almát, főzze alacsony hőfokon, míg össze nem áll, tűzről levéve keverje bele a narancs- és a fahéj olajat, tegye félre! Sütőlapot melegítse elő 190 °C-ra. Keverje össze egy tálban a tojást, tejet, vajat, a vaníliát, a szerecsendiót, szegfűszeget, gyömbér-, fahéj- és narancsolajat! Mártsa bele a kenyeret, csepegtesse le, süsse meg mindkét oldalát! Kanalazza rá az almás keveréket, melegen tálalja!