- 1 egész csirke (tisztítva, belsőségeitől megszabadítva)
- 4 ek. olívaolaj
- 4 csepp esszenciális citromolaj
- 4 csepp esszenciális kakukkfűolaj
- 1 citrom szeletelve
- 1 fej hagyma szeletelve
- egy csipet szárított oregánó
- só és bors ízlés szerint
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, keverje össze a sót, a borsot és az olajat egy kis tálkában! Tegye a hagyma és a citromszeleteket a tepsi aljára és a csirke belsejébe, fektesse a csirkét a tepsiben a hátára! Kenje meg az olajos keverékkel mindenütt, a maradékot öntse a csirke belsejébe, szórja meg oregánóval! Öntsön annyi vizet a tepsibe, ami ellepi az alját, süsse, amíg a belső hőmérséklet eléri a 180 fokot (kb. 1 óra 45 perc, de függ a csirke nagyságától)! Sütés után vegye ki, pihentesse 10 percig, szeletelje fel! Jó étvágyat!