info@wellnesskucko.hu

+3670/362-2976

citromos kakukkfű olajos sült csirke

Citrom és kakukkfű olajos sült csirke

  • 1 egész csirke (tisztítva, belsőségeitől megszabadítva)
  • 4 ek. olívaolaj
  • 4 csepp esszenciális citromolaj
  • 4 csepp esszenciális kakukkfűolaj
  • 1 citrom szeletelve
  • 1 fej hagyma szeletelve
  • egy csipet szárított oregánó
  • só és bors ízlés szerint

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, keverje össze a sót, a borsot és az olajat egy kis tálkában! Tegye a hagyma és a citromszeleteket a tepsi aljára és a csirke belsejébe, fektesse a csirkét a tepsiben a hátára! Kenje meg az olajos keverékkel mindenütt, a maradékot öntse a csirke belsejébe, szórja meg oregánóval! Öntsön annyi vizet a tepsibe, ami ellepi az alját, süsse, amíg a belső hőmérséklet eléri a 180 fokot (kb. 1 óra 45 perc, de függ a csirke nagyságától)! Sütés után vegye ki, pihentesse 10 percig, szeletelje fel!  Jó étvágyat!


Szerző:

Böndi Szabolcs