- 2 érett banán összenyomva
- 1 tojás
- 3 csepp esszenciális levendulaolaj
- 2 csepp esszenciális citromolaj
- ¼ bögre puha vaj
- 1 ¾ bögre finomra őrölt sütemény liszt
- ½ tk. só
- 1 tk. vanília
- ¾ tk. sütőpor
- ¼ tk. szódabikarbóna
- 2/3 bögre cukor
- 1 ek. reszelt citromhéj
- 1/3 bögre tejföl
Melegítse a sütőtelő 180 fokra. Egy tálban keverje csomómentesre a vajat és a cukrot, adja hozzá a tojást, a tejfölt, a citromhéjat, a vaníliát, a levendula és a citromolajat és a banánt. Keverje össze, tegye félre. Egy másik tálban keverje össze a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és a sót. Keverje össze az összetevőket, kenyérformát zsírozza ki, szélét lisztezze meg, öntse bele a tésztát. Süsse 45-50 percig, vegye ki, hagyja hűlni. Melegen is, hidegen is fogyasztható.